het groentepakket

Vanaf half mei tot november leveren we wekelijks een groentepakket met:

  • 3 à 4 soorten verse groente,
  • een frisse sla mix en
  • een bosje heerlijk geurende kruiden
  • en toegang tot de online winkel waar je extra groenten en kruiden kunt kopen.

We telen meer dan 40 soorten groenten en kruiden. Dit zorgt voor een gevarieerd pakket en alles komt vers van het land.

Het groentepakket abonnement

We bieden ons groentepakket aan in de vorm van een groenteabonnement volgens het CSA model (Community Supported Agriculture). In dit CSA model wordt je lid voor een teeltseizoen (mei tot en met oktober). Je kunt  ook eerst uitproberen via een proefabonnement.
Je betaalt aan het begin van het jaar voor het hele seizoen. Dit heeft als voordeel dat wij weten hoeveel wij van elk gewas kunnen telen, we zijn verzekerd van een afzet (minder verspilling) en zijn er direct inkomsten om te investeren, zoals voor nieuw zaad en teeltaarde. Start je later in het seizoen, dan betaal je het aantal weken x de weekprijs.

Jullie zijn via de CSA iedere week verzekerd van een heerlijk pakket vers en lokaal geteelde groenten. De inhoud van een pakket is genoeg voor tweeverdieners of een goede basis voor gezinnen.

Prijs

Proefabonnement

Een proefabonnement kost € 54 en loopt 6 weken.

Seizoensabonnement

Voor een seizoensabonnement hanteren we vier verschillende tarieven. Met jullie hulp proberen we zo een betaalbare optie te geven voor mensen met een kleine beurs en ervoor te zorgen dat wij als tuinders voldoende inkomen krijgen.

Tarieven

Tarief 1: € 225 (€ 9 per week)
Tarief 2: € 300 (€ 12 per week)
Tarief 3: € 425 (€ 17 per week)
Tarief 4: Vrij (dit mag dus ook lager zijn dan Tarief 1 of hoger dan Tarief 3)

Voor de de tarieven hebben we gekeken naar de hoeveelheid tijd die we kwijt zijn aan het samenstellen van de pakketten. In die berekening zitten de tijd en kosten van het zaaien en uitplanten, wieden, water geven, administratie, oogsten en inpakken. Het kwam uit op gemiddeld een uur per pakket. Tarief 1 is het tarief wanneer je minder te besteden hebt, Tarief 2 hebben we gebaseerd op het wettelijk minimumloon en Tarief 3 op het door de overheid voorgestelde minimumloon voor zzp-ers.

Schrijf je in

Inhoud van het pakket

In mei, juni en juli kun je raapsteeltjes, bietjes, wortels, courgette, radijsjes, koolrabi, spinazie, snijbiet, rucola, mosterdblad, peterselie en tijm verwachten;

Augustus en september: tomaatjes, komkommer, courgette, wortels, knoflook, bietjes, frisse sla, basilicum, oregano;

Oktober en november: pompoen, rode kool, prei, snijbiet, pak choi, knolvenkel, salie, peterselie.