over ons en onze visie

Over ons

Wij zijn Jeannette, Adam en Abigail. We houden van lekker eten en tuinieren. Op deze plek willen wij onze dromen en idealen bijeen brengen.

Lekker eten

Vers en vol van smaak. Soms een tikje anders maar altijd lekker. En natuurlijk vers van het land.

Tuinieren

Heerlijk leven op het land, de zon in je hoofd ook als het regent, in verbinding met de natuur en de aarde. En natuurlijk de lekkerste gewassen telen!

Dromen

Een paradijselijke plek waar we volop genieten van de planten, de bloemen en de hommels en waar we naar hartenlust tuinieren en experimenteren met duurzame en natuurlijke landbouwmethoden.

Idealen

Op een natuurlijke manier (h)eerlijk voedsel verbouwen die lichaam, geest en stad voedt. Hoe wij telen draagt bij aan een levende bodem, vol met wormen, kriebelbeestjes en humus. Want bovenal willen wij graag voor de aarde zorgen.


Onze visie en werkwijze

In al onze werkzaamheden op de tuinderij werken we zoveel mogelijk samen met de natuur. We hebben ons hierin laten inspireren door de biologische-dynamische landbouw, permacultuur en de ‘no-dig’ methode van Charles Dowding.
Om als kleinschalige tuinderij ook op het gebied van telen rendabel te kunnen zijn, krijgen we veel inspiratie van de ’the market gardener’ J.M. Fortier.

Bodemherstel

Door de bodem in tact te laten en compost op te brengen herstellen we de natuurlijke weerbaarheid van de bodem. Dit zorgt voor gezonde en sterke planten. Bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen zijn daarom niet nodig en gebruiken we dan ook niet. De planten hebben voldoende aan een voedende bodem en zullen door hun natuurlijke groeisnelheid rustig uitgroeien tot smaakvolle gewassen.

Biodiversiteit

We creëren ruimte voor zo veel mogelijk beestjes die helpen in de tuin zoals, padden, kikkers, egels, vogels. De aandacht voor de natuur zie je ook terug in de vele bloemen op de tuinderij. Dit is niet alleen goed voor de bijen en de bestuiving van de gewassen, ze brengen ook volop kleur op de tuin!

Verbinding en verstilling

Samenwerken met de natuur vraagt om verstilling en afstemming. Met de natuur, de tuin en de planten, maar ook met jezelf.  De tuinderij is dan ook een plek waar je tot rust kunt komen en de verbinding met de natuur weer kunt ervaren.