onze visie en werkwijze

In al onze werkzaamheden op de tuinderij werken we zoveel mogelijk samen met de natuur. We hebben ons hierin laten inspireren door de biologische-dynamische landbouw, permacultuur en de ‘no-dig’ methode van Charles Dowding.
Om als kleinschalige tuinderij ook op het gebied van telen rendabel te kunnen zijn, krijgen we veel inspiratie van de ‘the market gardener’ J.M. Fortier.

Bodemherstel

Door de bodem in tact te laten en compost op te brengen herstellen we de natuurlijke weerbaarheid van de bodem. Dit zorgt voor gezonde en sterke planten. Bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen zijn daarom niet nodig en gebruiken we dan ook niet. De planten hebben voldoende aan een voedende bodem en zullen door hun natuurlijke groeisnelheid rustig uitgroeien tot smaakvolle gewassen.

Biodiversiteit

De aandacht voor de natuur zie je ook terug in de vele bloemen op de tuinderij. Nu bij de aanleg nog niet zichtbaar, maar op termijn een groot kleurenpalet aan kruiden, eetbare bloemen, en bijenbloemen. Dit is niet alleen goed voor de bijen en de bestuiving van de gewassen, ze brengen ook volop kleur op de tuin!

Verbinding en verstilling

Samenwerken met de natuur vraagt om verstilling en afstemming. Met de natuur, de tuin en de planten, maar ook met jezelf.  De tuinderij is dan ook een plek waar je tot rust kunt komen en de verbinding met de natuur weer kunt ervaren.